Sakallı ejder alırken  dikkat etmeniz gerekn bir kaç tane husus vardır. Alacağınız canlının kuruğunun yay şeklinde yukarıya doğru kalkık olmasına (kuyruğunun kopuk olmamasına dikkat edin). Kafasının dik gözlerinin parlak olmasına ve tırnaklarının kırık olmamasına dikkat edin. Eğer ilk defa besleyecekseniz yetişkin bir canlı almayı tercih edin çünkü sakallı ejderlerin yavruları kolaylıkla strese girerler. ömürleri ortalama 10 yıldır uzunlukları 50-60 cm arası olur

Teraryum

Sakallı ejderler Zamanlarının çoğunu çalılık ve ağaçlarda geçiriler ve sık sık kayalıklara yaslanırlar. Yetişkin bir sakallı ejder için en uygun teraryum ölçüleri 140 x 45 x 45 şeklindedir. Minimum teraryum ölçüleri ise 75 x 45 x 35 şeklindedir Sakallı ejderler Çok sıcak dönemlerde  çoğunlukla yer altına gömülürler.Bu nedenle teraryumlara daha çok kayalı çöl teması verilmesi daha doğru olur. taban malzemesi olarak peçete kagıt daha sağlıklı olur Sakallı ejderler çoğu sürüngenler gibi genellikle kayaların veya yaprakların üzerindeki damla halindeki suları içmeyi severler bu nedenle teraryumunuzu ara sıra spreyleyebilirsiniz. Veya su kabıda kullanabilirsiniz.

Isı Nem Ve Işık

Sıcaklık sakallı ejderler  için önemli bir faktördür. 35-40 derece sıcaklık sever  ısıtıcı ve uvb lamba olmaz ise olmazlarıdır günde 12 saat yanmalıdır

Sakallı ejderler Etobur ve Otobur özelliğini taşır. Yavru iken et ağırlıklı bir diet uygulanırken erişkinlikten itibaren sebze ağırlıklı bir diet uygulanmalıdır. Verilen yemler ufak parçalar halinde (serçe parmağınızın tırnağı kadar) olmalıdır.

Dubia, unkurdu, çekirge gibi böceklerle beslenilebilir. Besinlerin labaratuar üretimi olmasına dikkat ediniz. Doğadan yakaladığınız besinlerin parazit taşıma olasılığı yüksektir. Besinleri servis etmeden önce kalsiyum d3 içeren maddelere bulandırılıp servis edilmesi canlının sindirimini kolaylaştıracaktır.

Sebze olarak turp, bezelye, havuç (nadiren), mantar, elma, kivi, muz, haşlanmış pirinç, mısır(Nadiren) verilebilir..

1 Teraryum 2 Ejder

Birden fazla ejder beslemek istiyorsanız en fazla 1 tane erkek olmasına dikkat ediniz. Ve canlıların hemen hemen aynı boyutlarda olmasına özen gösteriniz. Ejderler tehtit altında iken vücut büyüklüklerini kullanarak savunmaya geçtiği için aynı boyutlarda canlı almanız daha az stresli ve kavgalı bir yaşam sunacaktır. .